Vergoeding vanuit de zorgverzekering

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Oefentherapie Cesar wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Behandelkosten worden conform polisvoorwaarden vergoed. Raadpleeg de polis voor de voorwaarden van uw (aanvullende) zorgverzekering. Wanneer u niet of (te) beperkt aanvullend verzekerd bent, zijn de kosten voor eigen rekening en ontvangt u van ons een gespecificeerde rekening. Hiervoor gelden de volgende tarieven.

Vergoeding vanuit de basisverzekering is van toepassing bij bepaalde chronische indicaties en patienten jonger dan 18 jaar. Voor patienten met een chronische indicatie gelden voorwaarden. Zij kunnen vaak 'onbeperkt' behandeld worden. 

Toegankelijk zonder verwijzing

U kunt direct – zonder verwijsbrief – bij een oefentherapeut terecht. Het geeft u als patiënt de vrijheid om zelf, op eigen initiatief en zonder tussenkomst van arts, een oefentherapeut in te schakelen. Dit geldt ook wanneer u door uw fysiotherapeut, logopedist, psycholoog, verloskundige, chiropractor of andere hulpverlener bent verwezen naar oefentherapie. Dit voorkomt onnodige vertraging in het proces van uw herstel.

 

Screening

Wanneer u zich aanmeldt zonder verwijzing van de huisarts, zal eerst een screening plaatsvinden. Deze screening moet aan het licht brengen of u met uw klacht/hulpvraag bij de oefentherapeut inderdaad aan het juiste adres bent. Wanneer uw klacht/hulpvraag niet geïndiceerd is voor oefentherapie, zal de oefentherapeut u adviseren alsnog naar uw huisarts te gaan. 

Wij zijn aangesloten bij:

kwaliteitsregisterparamedici
sportoefentherapie
vvocm